ΩΡΑ ΓΙΑ…ΤΑΞΗ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΑΣ!

Ο Σεπτέμβριος είναι για τις δίαιτες κάτι σαν την Πρωτοχρονιά: νέες σκέψεις, νέες αποφάσεις, νέοι στόχοι. Η αλήθεια είναι ότι όλοι φάγαμε αρκετά στις διακοπές, οπότε είμαστε κατά κάποιον τρόπο «χορτάτοι» – περισσότερο ψυχολογικά- και αρκετά ξεκούραστοι ώστε να πάρουμε την απόφαση να προσέξουμε τον εαυτό μας.

Το φθινόπωρο ενδείκνυται για την έναρξη ενός προγράμματος διατροφής καθώς δε μας δίνει κανένα άλλοθι! Η θερμοκρασία είναι σωστή ώστε να μη βρίσκουμε ως δικαιολογία το κρύο για το ότι πεινάμε και τα γιορτινά τραπέζια βρίσκονται 4 μήνες μακριά.

Αφού λοιπόν το πήραμε απόφαση να βάλουμε μια τάξη στη διατροφή μας, πρέπει να προσέξουμε ορισμένα ζητήματα:

  • Δεν ξεκινάμε με δίαιτες αποτοξίνωσης. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζορίσουμε τον οργανισμό μας και να τον υποβάλλουμε σε εξαντλητικά μοντέλα διατροφής. Το σώμα μας έχει από μόνο του τον τρόπο να αποβάλει τις τοξίνες.
  • Δεν κάνουμε δίαιτες με… «ονοματεπώνυμο». Όπου ακούμε πχ. η δίαιτα του ανανά ή η δίαιτα Dukan κλπ. καλό είναι να απομακρυνόμαστε! Η μεσογειακή διατροφή είναι αυτή που θα μας δώσει τη λύση, καθώς μας παρέχει όλα τα απαραίτητα συστατικά για να είμαστε πάνω από όλα υγιείς.
  • Επιλέγουμε να κάνουμε κάποιους συμβιβασμούς ή ακόμα και κάποιες θυσίες, αρκεί αυτές οι αλλαγές να μπορούν να έχουν μια διάρκεια στο χρόνο. Δε μαγειρεύουμε δηλαδή νερόβραστα και ανάλατα σκεπτόμενοι ότι μόλις τελειώσει το πρόγραμμα θα επιστρέψουμε στον πρότερο «ανέντιμο» βίο μας. Μειώνουμε όμως, για παράδειγμα την ποσότητα του λαδιού ή σερβίρουμε με την τρυπητή κουτάλα τα λαδερά μας πιάτα.
  • Καλό είναι να ξεκινήσουμε συγχρόνως και κάποια δραστηριότητα και να βρούμε κάτι που δε θα το θεωρούμε καταναγκαστικό έργο. Η άσκηση εκτός από το ότι αυξάνει τις καύσεις μας, βελτιώνει και τη διάθεσή μας, με αποτέλεσμα να μπορούμε να εφαρμόσουμε πιο άνετα το πρόγραμμα της διατροφής.
  • Πάνω από όλα όμως, κάνουμε μια προσπάθεια γιατί αγαπάμε τον εαυτό μας και όχι γιατί πρέπει! Η διατροφή είναι στην πραγματικότητα η προσωπική μας φροντίδα και το σώμα μας θα μας ανταμείψει για αυτό.

(weekenders.gr)

Σχολιάστε