ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΚΛΕΙΩ

Καλωσήρθατε στο nutrition blog “coachmydiet”. Είμαι η Κλειώ Δημητριάδου, κλινικός διαιτολόγος-διατροφολόγος, MSc, και nutrition blogger.

Σπασικλάκι και απουσιολόγος στο σχολείο ακολούθησα τη δεύτερη δέσμη για να περάσω στο τμήμα επιστήμης Διατροφής-Διαιτολογίας του Χαροκοπείου Πανεπιστημίου από όπου αποφοίτησα το 2005. Με μεγάλη όρεξη για δουλειά και αγάπη για τη διατροφή, μέσα σε δύο μήνες από την ορκωμοσία άνοιξα το διαιτολογικό γραφείο μου στο Νέο Ηράκλειο. Πάντα με ενδιέφερε η σχέση των ανθρώπων με το φαγητό και στον πρώτο χρόνο λειτουργίας του γραφείου συνειδητοποίησα ότι ενώ ήθελα πραγματικά να βοηθήσω τα άτομα με τα οποία συνεργαζόμουν, μου έλειπαν οι απαραίτητες γνώσεις ψυχολογίας. Αυτή η ανάγκη να καταλάβω τους ασθενείς μου με οδήγησε στην απόκτηση του μεταπτυχιακού μου στη συμβουλευτική ψυχολογία. Το 2012, ανήσυχο πνεύμα γαρ, ακολουθώντας και τη μόδα της εποχής, παρακολούθησα και το πρόγραμμα του Life Coaching στο Κ.Ε.Κ του Καποδιστριακού πανεπιστημίου. Στην ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ λοιπόν, ήρθε και προστέθηκε και η ΟΡΓΑΝΩΣΗ.

Όλα αυτά τα χρόνια έχω παραβρεθεί σε πληθώρα συνεδρίων ενώ συμμετείχα και στην επιστημονική επιτροπή της εβδομάδας διατροφής του 2008 (με θέμα διατροφή του μέλλοντος: φύση ή επιστήμη). Δεν έχω σταματήσει να παρακολουθώ σεμινάρια ψυχολογίας, ενώ από το 2012 μέχρι σήμερα συνεργάζομαι με διάφορους ψυχολόγους για εποπτεία περιστατικών. Θα ξεχωρίσω το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Πέρα από τα όρια της δίαιτας» που ολοκλήρωσα το 2014 και ήταν σαν ένα δεύτερο μεταπτυχιακό για μένα. Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα περιλάμβανε τεχνικές μείωσης βάρους χωρίς δίαιτα, με αλλαγή της στάσης του ατόμου προς το φαγητό, δίνοντας εργαλεία και λύσεις για χρόνια παχύσαρκους ανθρώπους.

Blogger στα… γεράματα, συνειδητοποίησα πόσο μου αρέσει να γράφω όταν το 2009 συνέγραψα (με τη συνάδελφο Παπαδήμα Ευγενία-Ιωάννα) το βιβλίο «Διαιτολογία και ειδικά στοιχεία διατροφής» το οποίο μετά από διαγωνισμό του υπουργείου παιδείας διδάχτηκε στις σχολές του Ο.Α.Ε.Δ. Από τότε θα με βρείτε σε διάφορα sites: weekenders, shape, savoirville, ενώ συνεργάζομαι και με τα περιοδικά shape, the body και με το περιοδικό του palmie bistro. Όλα τα δημοσιευμένα άρθρα μαζί με διάφορα tips και αστειάκια που αφορούν τη δίαιτα θα τα βρείτε στο “coachmydiet”.

H φιλοσοφία μου την οποία εφαρμόζω στη δουλειά μου είναι: αγάπη, κατανόηση, αυτογνωσία! Κάνω δίαιτα σημαίνει ότι αλλάζω τη ζωή μου, με φροντίζω και στοχεύω στην καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου!

(δείτε το πλήρες βιογραφικό εδώ)

15 σκέψεις σχετικά με το “ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΟΥ ΚΛΕΙΩ

  1. Θέλω να μου προτείνετε ένα πρόγραμμα διατροφής που να ανταποκρίνεται στη μεσογειακή διατροφή, λαμβάνοντας υπόψη σας ότι προετοιμάζομαι για τις πανελλήνιες.

    • Σε αυτή την ηλικια και ειδικά σε φαση εξετάσεων, αν μιλαμε για απώλεια βαρους χρειαζεται ειδικός χειρισμός εξατομικευμένα απο ειδικό.
      Αλλιως ισχυουν οι γενικες οδηγιες: συχνά γευματα, φρουτα, λαχανικα κλπ

  2. Γεια σας! Είμαι 18 χρόνων με ύψος 1.60 και 44 κιλά. Θα ήθελα να πάρω μερικά κιλά γιατί με βρίσκω αδύνατη και κάποιες φορές δεν νιώθω άνετα με τον εαυτό μου. Θα μπορούσατε να μου προτείνετε ένα προγραμμα διατροφής που πρέπει να ακολουθώ ;

    • Με τόσες επιλογές σε gluten free προϊόντα δεν το θεωρω καν περιοριστικό!
      Στο πρωινο ρυζογκοφρετες ή φρυγανιες χωρις γλουτενη με μελι/ ταχινι/ αυγο/ τυρι κλπ
      Στο βραδινο σαλατα με κοτοπουλο, τονο, καλαμποκι, ομελετα, ρυζι με λαχανικα κλπ

  3. Καλησπέρα, αρχικα συγχαρητήρια για τη δουλεια σου! Σε παρακολουθω στα social και παιρνω πολλες ιδεες. Ηθελα να κανω μια ερωτηση, εχει τυχει να δω καποιες εξατομικευμενες διατροφες που εχεις δωσει (απο το instagram) και παρατήρησα οτι σε μερικές περιπτωσεις εχεις σαν μεσημεριανο καποιο τοστ,ή μια αραβικη ή μια σπανακόπιτα κι για βραδυνο το κυρίως γεύμα. Αυτο εχει να κανει με τις δραστηριότητες του ατόμου? Οτι Δηλαδή το βολευεις να τρωει το βράδυ το γευμα του ή βοηθαει σε κατι ? Αν ισχυει το πρωτο θα ηταν το ιδιο αν γινοταν το κυρίως γευμα το μεσημερι και το τοστ ή η αραβικη τοβραδυ?

  4. Καλησπέρα σας! Ενδιαφέρομαι για διατροφή μέσω email μιας και δεν μένω στην Αθήνα! Είμαι 1.75 και περίπου 66 κιλά και θα ήθελα να φτάσω γύρω στα 57 με 60! Να πω επίσης ότι πάσχω από αυτοάνοσο, θυρεοειδή!

  5. είμαι 23 χρονων και είμαι 60,2 κιλα ποιο πρεπει να είναι το φυσιολογικο μου βαρος θελω να χασω καποια κιλα πως θα το πετυχω

  6. γεια σας ειμαι μια κοπελα 24 χρονων και τωρα ζυγιζω 69 κιλα και το υψος μου ειναι 1,58 ηθελα λιγο απο το χρονο σας για να σας κανω μια ερωτηση .εγω τα προηγουμενα χρονια ειμουν 73 κιλα μπορει και παραπανω ,εδω και ενα δυο χρονια πριν καταφερα και εχασα τα κιλα πηγα στα 58 κιλα ο τροπος που τα καταφερα και τα εχασα ηταν οχι γυμναστικη αλλα με το να μην τρωω καθολου γλυκα να πινω πολυ νερο να τρωω σαλατες .οταν βρισκόμασταν σε καραντινα εγω πρόσεχα τι ετρωγα και εφτασα 58 κιλα .τωρα ομως δεν προσεχω και εφτασα παλι 69 κιλα θελω να διατηρουμαι σε λιγα κιλα για λογους υγειας και θα ηθελα να σας πω τι μπορω να κανω για να καταφερω να μην παιρνω κιλα και ουτε να επηρεαζομαι απο ολα αυτα τα γλυκα και αλλα ανθυγεινα φαγητα που μπορει να βρεθουν μπροστα μου .

    σας ευχαριστω

Σχολιάστε