ΕΡΤ1: ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΠΑΡΑ (10 στην ενημέρωση)

Στιγμιότυπο 2017-09-11, 2.07.46 μ.μ.

Στην εκπομπή του Νίκου Αγγελίδη και του Χρήστου Παγώνη μιλήσαμε για τη μελέτη PURE που φαίνεται πως αλλάζει τα δεδομένα:

  • ο περιορισμός των λιπαρών κάτω από 30% και των κορεσμένων κάτω από 10%, φαίνεται πως δε συντελεί σε βελτίωση της υγείας
  • αντίθετα η μείωση στους υδατάνθρακες και η αύξηση των λιπαρών (ακόμα και των κορεσμένων) μειώνει τη θνησιμότητα
  • θετική η επίδραση της κατανάλωσης φρούτων, λαχανικών (αρκούν μόλις 350-500 γρ και όχι 400-800 γρ. όπως πρόσταζαν οι παλιές συστάσεις), καθώς και οσπρίων

(δείτε όλη τη συνέντευξη εδώ από το 1:21:00)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s