ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ #noresolution 2017

thumbnail_img_2389

Εσείς τι resolution κάνατε για το 2017; Τη φτιάξατε τη λίστα; Σας σφάξατε με το γάντι ή όχι ακόμα; Θυμάμαι πολλά χρόνια τον εαυτό μου να κάνει resolutions (όχι μόνο για τη νέα χρονιά, προς θεού!) και συχνά να τα καταφέρνει. Προσδοκίες από παντού, άλλες δικές μου άλλες των υπολοίπων και η πίεση να ανεβαίνει όλο και περισσότερο. Dead lines, στόχοι, σπουδές, μεταπτυχιακά και η λίστα να είναι τεράστια.

            Πόσο πιέζουμε τον εαυτό μας και πόσο αυτό γίνεται από επιλογή μας και πόσο από προσπάθεια αυτοβελτίωσης; Μια γυναίκα σε πόσα πρέπει να τα καταφέρει για να θεωρείται επιτυχημένη; Πόσους ρόλους καλούμαστε να παίξουμε με απόλυτη επιτυχία; Πόση υστερία θα μας πιάσει στο τέλος; Από τη μια κατηγορούμε την κοινωνία και τα πρότυπα που μας προβάλει το σύστημα και από την άλλη βάζουμε τον εαυτό μας στη γωνία και ανεβάζουμε όλο και πιο ψηλά τον πήχη.

            Μήπως ήρθε η ώρα για λίγη αναρχία; (ό,τι αυτό σημαίνει για τον καθένα, εγώ το πολύ πολύ να χάσω το pilates τη Δευτέρα το πρωί). Θα την κάνω την επανάσταση όμως, αλήθεια σας το λέω! Λίγη επιείκεια, αυτό χρειαζόμαστε οι περισσότεροι! Λίγο pampering για την πάρτη μας τέλος πάντων. Την ευκαιρία και το περιθώριο να πούμε σήμερα (ή καλύτερα φέτος) θα ασχοληθώ με την Κλειώ! Θα κάνω πράγματα που μου αρέσουν χωρίς να είμαι αυστηρή, χωρίς να περιμένω απαραίτητα ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Και θα μου πω και μπράβο, αμέ! Kαι αν πάρω και μπροστά μπορεί να πω και κανένα όχι!

            Και η δίαιτα; Μήπως και αυτή δεν είναι μια μικρή επανάσταση; H διαδικασία της δίαιτας δεν είναι resolution! Είναι η ανάγκη του καθενός να βγει από το comfort zone του και να συναντήσει το μαγικό άγνωστο! Αν τη δούμε σαν περιορισμό δεν υπάρχει καμία περίπτωση να την εφαρμόσουμε…

fullsizerender

            Φέτος λοιπόν, είμαι πλέον ευχαριστημένη με τον εαυτό μου και είμαι τόσο γλυκούλα με μένα, που λέω να με αφήσω λίγο ήσυχη. Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω, αλλά λέω να μη βάλω resolution να μην έχω resolution. Ή μήπως αυτό μόλις έκανα; Καμία σωτηρία!!! Καλή χρονιά!!!

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s