#ShapeTaperaki: ΠΩΣ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΕΙΣ ΣΕ 1 ΗΜΕΡΑ ΤΑ ΦΑΓΗΤΑ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

#ShapeTaperaki Πώς είναι δυνατόν να ετοιμάσεις όλα τα ταπεράκια της εβδομάδας σε μια ημέρα; Με τη σωστή οργάνωση όλα είναι δυνατά και φυσικά τις συμβουλές που μας δίνει η διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου.

«Το ζήτημα είναι να μη μαγειρεύεις ολόκληρη την Κυριακή, αλλά όση ώρα γίνεται το πιο χρονοβόρο γεύμα να ετοιμάζονται και τα υπόλοιπα», εξηγεί η ειδικός. Τα γεύματα προτείνονται με τη σειρά που είναι καλό να καταναλωθούν ώστε να είναι το δυνατόν περισσότερο «φρέσκα».

Όσοι παραβρέθηκαν στο Shape Food Workshop στο Athens Metro Mall, είχαν την ευκαιρία να δουν τη διαδικασία προετοιμασίας για το #ShapeTaperaki της εβδομάδας από την Κλειώ Δημητριάδου. Εδώ, βλέπεις τι χρειάζεσαι ακριβώς!

Οι ημέρες αλά #ShapeTaperaki

ΔΕΥΤΕΡΑ: Kοτόπουλο με ρύζι (150 γρ. κοτόπουλο, 1 φλυτζάνι ρύζι, 2 φλυτζάνια σαλάτα πράσινη)

ΤΡΙΤΗ: Φακές με ρύζι (1 φλυτζάνι φακές, ½ φλυτζάνι ρύζι, σαλάτα αγγούρι ντοματίνια αν την έχεις μαγειρέψει χωρίς ζουμί ή 1 φλυτζάνι φακές σούπα ενισχυμένη με καρότο και ντομάτα, ½ φλυτζάνι ρύζι)

ΤΕΤΑΡΤΗ: Caesar’s *(90 γρ. κοτόπουλο, ½ φλυτζάνι καλαμπόκι, 2 παξιμαδάκια αντί για κρουτόν, 1 κουτ. της σούπας τυρί τριμμένο, πράσινη σαλάτα)

ΠΕΜΠΤΗ: Σαλάτα φακές (1 φλυτζάνι φακές στραγγισμένες, αγγούρι, ντομάτα, πιπεριές, μαϊντανός, κρεμμύδι)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αυγά βραστά – σαλάτα του σεφ σπιτική* (2 αυγά βραστά, πράσινη σαλάτα, 1 φέτα τυρί, 2 φέτες γαλοπούλα, 1 ντομάτα, ½ αγγούρι, 1 παξιμαδάκι).

«Στην κουζίνα θέλουμε να γίνονται όλα τα μαγειρέματα συγχρόνως, δηλαδή χωρίς να ανάψεις φούρνο, αλλά βάζοντας τα 4 μάτια ταυτόχρονα σε λειτουργία: στα 2 μικρά μάτια τα αυγά και το ρύζι, και στα δύο μεγάλα τις φακές και ένα αντικολλητικό τηγάνι με το κοτόπουλο», εξηγεί η Κλειώ Δημητριάδου.

Έξτρα οδηγίες για τη σωστή παρασκευή του #ShapeTaperaki

  • Όση ώρα χρειαστούν οι φακές (μετά το πρώτο βράσιμο) να γίνονται και τα άλλα τρόφιμα.
  • *Για το dressing: 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο + 1 κουτ. της σούπας ξύδι + 1 κουτ. της σούπας μουστάρδα (caesar’s) ή κέτσαπ (σεφ).
  • Σε όλες τις σαλάτες βάζουμε κάτω το dressing ή το λάδι και από πάνω τα λαχανικά και δεν ανακατεύουμε παρά μόνο την ώρα που θα τα καταναλώσουμε.

Ποιος είναι ο ποιοτικός στόχος του #ShapeTaperaki;

Σε όλα τα γεύματα έχουμε μια πηγή σιδήρου ώστε να έχουμε καλύτερη συγκέντρωση και πνευματική διαύγεια.

Επίσης, πάντα βάζουμε και κάποιον σύνθετο υδατάνθρακα με σκοπό να διατηρήσουμε σταθερό το σάκχαρο για ενέργεια και αντοχή.

https://www.instagram.com/p/BLlI1a4gT-O/embed/captioned/?v=7

Η διαιτολόγος μας Κλειώ Δημητριάδου μας έδειξε πώς θα κάνεις το #ShapeTaperaki Project στο SHAPE Food Workshop.

Σε περίπτωση που έχεις διάθεση και χρόνο για γεύματα πιο ιδιαίτερα μπορείς:

  • Να αντικαταστήσεις το ρύζι με κινόα
  • Να προσθέσεις στο πρώτο γεύμα σαφράν (που βοηθάει και στην πνευματική λειτουργία)
  • Να βάλεις αντί για κοτόπουλο, καπνιστό σολωμό στη σαλάτα
  • Να προσθέσεις στις σαλάτες σου ανάμεικτους ξηρούς καρπούς πχ. λιναρόσπορο και κολοκυθόσπορο ή αποξηραμένα μούρα ή αβοκάντο
  • Να δοκιμάσεις και άλλα όσπρια, ακόμα και συνδυασμούς τους
  • Να ενισχύσεις γευστικά τα dressings με κουρκουμά, τζίντερ, δενδρολίβανο και ό,τι σου αρέσει γευστικά και πιθανώς να βάλεις ως βάση το γιαούρτι

(όπως δημοσιεύτηκε στο shape.gr)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s