ΣΤΑΦΥΛΙΑ: ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ

Ο Σεπτέμβρης κατέφθασε και μαζί του έφερε ένα από τα πιο γευστικά φρούτα που τείνουμε να έχουμε αδυναμία. Αναφέρομαι φυσικά στα σταφύλια, μια detox τροφή που μας προσφέρει απλόχερα η φύση και μπορεί εύκολα να γίνει η αιτία που θα χάσουμε κιλά.

Όλα τα παραπάνω ήταν μια μικρή εισαγωγή για να καταφέρω να σου πω πως η Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου είναι έτοιμη να μας ενημερώσει με όλα όσα πρέπει να ξέρουμε για αυτό το μικρό, αλλά θαυματουργό φρούτο! Ποια είναι η ιδανική ποσότητα; Τί είναι η σταφυλοθεραπεία; Πως βοηθούν στο αδυνάτισμα; Αυτά και άλλα πολλά παρουσιάζονται παρακάτω αναλυτικά, με σκοπό να γνωρίσουμε καλύτερα αυτόν τον καρπό που “γεννιέται” μέσα από τα αμπέλια. Το μόνο που οφείλεις να κάνεις, είναι απλά να ρίξεις μια ματιά και να λύσεις κάθε σου απορία…


Π
ρόκειται λοιπόν για μια από τις πολυτιμότερες τροφές που έχουμε στη διάθεσή μας για να καταπολεμήσουμε ή να προλάβουμε διάφορες ασθένειες. Λόγω της ρεσβερατρόλης κυρίως, μιας ουσίας που βρίσκεται στη φλούδα τους, τα σταφύλια είναι ο ιδανικός σύμμαχος κάθε οργανισμού. Τη ρεσβερατρόλη προσπαθούν πλέον να την απομονώσουν τόσο για τη χρήση της σε φάρμακα όσο και σε καλλυντικά.

ΟΙ «ΜΑΓΙΚΕΣ» ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΦΥΛΙΩΝ

  • Καταπολεμούν την κυτταρίτιδα
  • Έχουν αντικαρκινική και αντιοξειδωτική δράση
  • Βελτιώνουν την επιδερμίδα
  • Βοηθούν στην αντιγήρανση
  • Μειώνουν την “κακή” χοληστερόλη
  • Ρυθμίζουν τη λειτουργία του εντέρου
  • Έχουν αντιφλεγμονώδεις και αντιμικροβιακές ιδιότητες
  • Ρυθμίζουν την πίεση
  • Μειώνουν τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων


ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΚΑΙ ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Τα σταφύλια είναι πηγές βιταμινών Α, C, συμπλέγματος Β, ασβεστίου, φωσφόρου, καλίου και σιδήρου. Η θερμιδική αξία των σταφυλιών είναι περίπου 80 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια και 12 περίπου ρόγες ισοδυναμούν με ένα φρούτο.

 Η ΣΤΑΦΥΛΟΘΕΡΑΠΕΙΑ
Παρά τις θετικές δράσεις των σταφυλιών, η σταφυλοθεραπεία, όπως ονομάζεται η αποκλειστική κατανάλωση σταφυλιών, ή αλλιώς η αποτοξίνωση με σταφύλια, μπορεί να οδηγήσει σε διατροφικές ελλείψεις. Τέτοιες υπερβολές, ειδικά όταν γίνονται για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να είναι επικίνδυνες για την υγεία μας. Όσο θρεπτικό και αν είναι ένα τρόφιμο, δεν μπορεί να αποτελέσει την αποκλειστική τροφή μας.

 BONUS INFO
Τα σταφύλια είναι γνωστά και για το λεγόμενο «γαλλικό παράδοξο». Ενώ η γαλλική κουζίνα περιέχει αρκετά λιπαρά, τα επίπεδα των θανάτων από στεφανιαία νόσο είναι πιο χαμηλά σε σχέση με άλλους πληθυσμούς, ακριβώς λόγω των γαλλικών κρασιών. Σε αυτή τη δράση των σταφυλιών οφείλεται και η οδηγία για την κατανάλωση ενός ποτηριού κόκκινο κρασί για την καρδιά.

(όπως δημοσιεύτηκε στο tlife.gr)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s