Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΑΙΤΑ

Κυκλοφορεί ανάμεσά μας, μπορεί να είμαστε και εμείς οι ίδιες. Είναι ένας συγκεκριμένος τύπος γυναίκας που είναι μόνιμα σε δίαιτα! Μπορεί να το διατυμπανίζουν αλλά μπορεί και όχι. Τις καταλαβαίνουν όμως, όλοι γύρω τους, από τη διατροφική τους συμπεριφορά. Μπορεί να αποφύγουν κάποια κοινωνική εκδήλωση αν αυτή περιλαμβάνει φαγητό ή να κάνουν τις περίεργες και να παραγγείλουν σαλάτα όταν οι άλλοι τρώνε τον άμπακο… Και ναι μεν υπάρχουν γυναίκες που κάνουν συνέχεια δίαιτα και είναι αδύνατες αλλά υπάρχουν και αρκετές που κάνουν δίαιτα και παραμένουν στα κιλά που τις ξέρουμε.

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει 3 υποκατηγορίες ή καλύτερα 3 μοτίβα συμπεριφοράς:

 Α. Η γυναίκα που ακολουθεί μια συγκεκριμένη δίαιτα πχ. τρώω μια φορά τη μέρα ή τρώω μέχρι τις 6 το απόγευμα ή αυτή την περίοδο δεν τρώω γλουτένη κλπ., μέχρι τη στιγμή που δε αντέξει και θα ξαναξεκινήσει δριμύτερη τις παλιές της συμπεριφορές.

Β.  Η γυναίκα που ΘΑ ξεκινήσει από Δευτέρα ή την πρωτοχρονιά ή μετά τα γενέθλιά της δίαιτα (συνήθως αυστηρή και περιοριστική) και μέχρι τότε φροντίζει να αναπληρώσει αυτά που θα στερηθεί.

Γ.  Η γυναίκα που όντως ξεκινάει τη Δευτέρα δίαιτα και την κρατάει μόνο 3 μέρες.

Το κυριότερο είναι να αναγνωρίσουμε πού ανήκουμε και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Αν εγώ χρειάζεται να κάνω θυσίες για να παραμείνω στα κιλά μου (και αυτή η πρόταση περιλαμβάνει μεγάλη δόση αλήθειας) καλά κάνω και τις υπομένω. Το αν εγώ φέρομαι σαν να είμαι σε δίαιτα αλλά στην πραγματικότητα δεν είμαι συνεπής απέναντι στον εαυτό μου, καλό είναι να κάνω κάτι για να το αλλάξω αυτό, αλλά πάντα για μένα και μόνο! Η αλήθεια είναι ότι το να στερούμαι διαρκώς είναι ενοχλητικό, περισσότερο για μένα βέβαια, αλλά και για τους άλλους με τους οποίους κάνω παρέα. Δε θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει τι λένε οι άλλοι, αλλά όπως και να έχει το φαγητό είναι και μια κοινωνική διαδικασία. Δυστυχώς τα σχόλια δε θα λείψουν είτε η αδύνατη παραγγείλει τη σαλάτα (μα τι ανάγκη έχει αυτή;) είτε η υπέρβαρη (καλά μας δουλεύει; ή πάλι δίαιτα κάνει;)

Το πιο σημαντικό είναι πως ένα άτομο «πεινασμένο» συνήθως δεν είναι και ευχαριστημένο (ανεξαρτήτως αποτελέσματος βάρους) και αυτό είναι κάτι το οποίο αντανακλάται στις κοινωνικές μας επαφές. Πάνω από όλα ακολουθούμε κάποια διατροφή για να είμαστε καλά και ικανοποιημένες, και αυτό σίγουρα περιλαμβάνει το να επιτρέπουμε στον εαυτό μας κάπου κάπου να ζηλέψει και να φάει αυτό που τρώει και ο διπλανός μας.

(όπως δημοσιεύτηκε στο wonderful-woman.gr)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s