3 ΚΡΥΕΣ ΣΟΥΠΕΣ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΑ & ΤΕΛΟΣ Η ΠΕΙΝΑ

Η μετάβαση από το διατροφικό ξεσάλωμα του καλοκαιριού σε ένα περισσότερο συνετό πρόγραμμα, μπορεί να είναι λίγο επώδυνη.

Η αλήθεια είναι ότι το στομάχι σου μπορεί να έχει «ξεχυλώσει» και το αίσθημα της πείνας να σε κυριεύει κατά της διάρκεια της ημέρας! Μια λύση για τις δύσκολες ώρες είναι οι σουπίτσες λαχανικών που είναι χαμηλές σε θερμίδες, πλούσιες σε φυτικές ίνες και άρα βοηθούν στον κορεσμό.

Το μυστικό είναι ότι τρώγονται και κρύες (όποτε δεν υπάρχει και η εύκολη δικαιολογία ότι δεν μπορείς να τις κουβαλήσεις μαζί σου). Μπορείς να καταναλώσεις τις σούπες ανάμεσα στα γεύματα, πριν από αυτά σαν πρώτο πιάτο ή μετά από το κυρίως γεύμα σου αν νιώθεις πως δεν έχεις χορτάσει!

Ιδού Συνταγές:

  1. Σούπα αβοκάντο χωρίς ψήσιμο

Υλικά για 4 μερίδες:

  • ½ αγγούρι (αν έχει πολλά σποράκια τα αφαιρούμε)
  • 1 μέτριο αβοκάντο (ώριμο, ξεφλουδισμένο και χωρίς το κουκούτσι)
  • 1 μικρό κρεμμύδι
  • 2 κουτ. της σούπας άπαχο γιαούρτι
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
  • 1 κουτ. της σούπας χυμό λεμονιού
  • ¼ κουτ. του γλυκού κύμινο
  • 1 ραπανάκι
  • αλάτι, πιπέρι σύμφωνα με τις γευστικές προτιμήσεις

 
Εκτέλεση:
 τα βάζουμε όλα στο μπλέντερ με ένα ποτήρι νερό και τα λιώνουμε. Τρώγεται είτε σε θερμοκρασία δωματίου είτε παγωμένη από το ψυγείο

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 90 θερμίδες, 8 γρ. λιπαρά (εκ των οποίων 1 γρ. κορεσμένα), 8 γρ. υδατάνθρακες, 3 γρ. πρωτεΐνες, 2 γρ. φυτικές ίνες

  1. Σούπα από πιπεριές Φλωρίνης, χωρίς ψήσιμο

Υλικά για 5 μερίδες:

  • 1 κιλό πιπεριές φλωρίνης ψημένες (2 βαζάκια του μισού κιλού στραγγισμένα)
  • ½ κιλό ντομάτες καθαρισμένες
  • 2 κουτ. της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ½ κουτ. του γλυκού πάπρικα
  • 2 κουτ. της σούπας ψιλοκομμένα αμύγδαλα
  • λίγο σχοινόπρασσο ψιλοκομμένο


Εκτέλεση: βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το σχοινόπρασσο και τα αμύγδαλα στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε. Προσθέτουμε νερό αν θέλουμε το αποτέλεσμα περισσότερο αραιό. Σερβίρουμε προσθέτοντας τα αμύγδαλα και το σχοινόπρασσο.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα: 
120 θερμίδες, 5,6 γρ. λιπαρά (εκ των οποίων 0,8 γρ. κορεσμένα), 16 γρ. υδατάνθρακες, 3,2 γρ. πρωτεΐνες, 5,6 γρ. φυτικές ίνες

  1. Κολοκυθόσουπα κρύα ή ζεστή

Υλικά για 4 μερίδες:

  • 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. του γλυκού θυμάρι
  • 4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 ποτήρια νερό (ή περισσότερο ανάλογα την υφή που θέλουμε να πετύχουμε)
  • 1 κουτ. της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι σύμφωνα με τις γευστικές προτιμήσεις


Εκτέλεση: σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε για λίγο το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε για ένα λεπτό. Στη συνέχεια βάζουμε τα κολοκυθάκια, αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το 1 νερό και το αφήνουμε να πάρει μια βράση. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βασιλικό. Λιώνουμε όλα το περιεχόμενο της κατσαρόλας με το ειδικό μίξερ ή το βάζουμε σε μπλέντερ.

Θρεπτική αξία ανά μερίδα:
 45,5 θερμίδες, 3,7 γρ. λιπαρά (εκ των οποίων 0,4 γρ. κορεσμένα), 2,5 γρ. υδατάνθρακες, 0,5 γρ. πρωτεΐνες, 0,5 γρ. φυτικές ίνες

(όπως δημοσιεύτηκε στο shape.gr)
Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s