ΤΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΙΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΓΙΟΡΤΙΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

Οδηγίες:

Χωρίζουμε το πιάτο στη μέση και βάζουμε σαλάτα (ε, εντάξει κλέψτε και λίγο)

Χωρίζουμε το υπόλοιπο σε 2 μέρη, κατά προτίμηση ίδια, και βάζουμε στο ένα κρέας – γαλοπούλα κλπ και στο άλλο το συνοδευτικό πχ. ρύζι, γέμιση από τη γαλοπούλα, κάποια πίτα κλπ. Γεμίζουμε μια φορά και αν δε χορτάσουμε συμπληρώνουμε πρώτα σαλάτα, μετά κρέας και μετά με το συνοδευτικό.

PIATO

Συνοδευτικό: Είμαι σίγουρη ότι η ποικιλία θα είναι μεγάλη. Διαλέξτε ό,τι σας φαίνεται περισσότερο δελεαστικό, αλλά να είστε επιλεκτικοί! Αποκλείεται να είναι όλα τόσο νόστιμα που να μην μπορείτε να αντισταθείτε. Προτιμήστε να φάτε κάτι ασυνήθιστο και όχι κάτι που μπορείτε να φάτε και τις καθημερινές. Μη διστάσετε να αφήσετε κάτι στο πιάτο σας.

Σαλάτα: Η μακαρονοσαλάτα  και η πατατοσαλάτα δεν είναι σαλάτες! Προσπαθήστε να αποφύγετε όσο γίνεται τις σάλτσες/ μαγιονέζες και τα πολλά τυριά. Μια σαλάτα με τα όλα της μπορεί να είναι περισσότερο επιβαρυντική από ένα κανονικό μαγειρεμένο φαγητό.

Κρέας: Βγάλτε τις πετσούλες, τα λιπάκια και ό,τι βλέπετε άσπρο πάνω στο κρέας. Η γαλοπούλα είναι η καλύτερη επιλογή. Αν το κρεατικό έχει σάλτσα ή κρέμα, μην προσθέσετε επιπλέον, αλλά αρκεστείτε σε αυτή που θα έχει το κομμάτι σας.

Γλυκό: Από το «καλύτερο» στο χειρότερο: μελομακάρονο, κουραμπιές, δίπλα…

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s