ΣΠΙΤΙΚΑ ΠΑΓΩΤΑ ΜΕ ΛΙΓΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΤΥΨΕΙΣ!

Παγωτό χωρίς τύψεις γίνεται; Κι όμως γίνεται, ειδικά αν είναι σπιτικό! Η Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος Κλειώ Δημητριάδου βρίσκει και προτείνει συνταγές για σπιτικά παγωτά και μάλιστα με ποικιλία γεύσεων!

  • Παγωτό γιαούρτι (Στέλιος Παρλιάρος)

Υλικά: 450 γρ. Γιαούρτι σακούλας

150 γρ. Κρέμα γάλακτος

150 γρ. Ζάχαρη άχνη

Ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση: Βάζουμε τα υλικά σε παγωτομηχανή ή σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη και ανακατεύουμε κάθε μισή ώρα 5-6 φορές.

Θερμιδική αξία: Όλο το μίγμα είναι περίπου 700 γραμμάρια, δηλαδή 14 μπάλες. Στο σύνολο το παγωτό μας δίνει 1600 θερμίδες, δηλαδή 120 θερμίδες/ μπάλα.

Αν βέβαια αντικαταστήσουμε μέρος του γιαουρτιού και της κρέμας με προϊόντα με χαμηλά λιπαρά και τη ζάχαρη με κάποιο υποκατάστατο, τότε μπορούμε να μειώσουμε τη θερμιδική αξία στο μισό!

  • Παγωτό βανίλια

Υλικά: 1 κουτί γάλα εβαπορέ Light

250 ml γάλα φρέσκο Light

1 κούπα ζάχαρη

1 βανίλια

Εκτέλεση: Καταψύχουμε για 2 ώρες τα γάλατα, βγάζουμε από την κατάψυξη και χτυπάμε στο μίξερ για 5 λεπτά. Σταδιακά προσθέτουμε και τη ζάχαρη και τη βανίλια και ξαναχτυπάμε.

Θερμιδική αξία: Το σύνολο του παγωτού μας δίνει 1100 θερμίδες και σαν ποσότητα είναι και πάλι 14 μπάλες, δηλαδή 80 θερμίδες/ μπάλα! Αν μάλιστα κάνουμε τις γνωστές μας αλχημείες με υποκατάστατο ζάχαρης τότε μιλάμε για 45 θερμίδες/ μπάλα! Αξίζει να σημειωθεί ότι 1 γραμμάριο ζάχαρης = 4 θερμίδες.

  • Παγωτό ροδάκινο

Υλικά: 6 ώριμα ροδάκινα

½ ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκαλιού

½ ποτήρι γάλα εβαπορέ light

5 κουτ. Της σούπας ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση: Χτυπάμε όλα τα υλικά στο μίξερ και στη συνέχεια βάζουμε το μίγμα σε μεταλλικό σκεύος στην κατάψυξη. Ανακατεύουμε κάθε μια ώρα για να «αφρατέψει».

Θερμιδική αξία: Στο σύνολό του αυτό το παγωτό αποδίδει 1000 θερμίδες και στην προκειμένη περίπτωση είναι τόσο μικρή η περιεκτικότητά του σε ζάχαρη που δε χρειάζεται να κάνουμε και κάποια παρέμβαση. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και με άλλα φρούτα! Είναι μια ιδανική ιδέα και για όσους έχουν παιδάκια.

  • Παγωτό μπανάνα (Άκης Πετρετζίκης)

Υλικά: 4 μπανάνες

Εκτέλεση: Κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και καταψύχουμε για 4 ώρες. Χτυπάμε έπειτα στο μπλέντερ και είμαστε έτοιμοι!

Θερμιδική αξία: Το παγωτό αυτό έχει όσες θερμίδες έχουν 4 μπανάνες, δηλαδή 480 θερμίδες!

(όπως δημοσιεύτηκε στους weekenders.gr)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s